Ik ben bijna mijn hele leven zoekende geweest

Mila Ganpatsing

Nadat ik rond mijn 30ste besefte dat een carrière en presteren mij niet gelukkig zouden maken, is mijn innerlijke zoektocht begonnen. Ik wilde meer uit het leven halen. De dingen doen die er voor mij écht toe deden, niet ‘het plaatje’ leven. Ik voelde feilloos aan wat fake was en verlangde alleen nog maar echtheid, naar een waar leven.

Ik heb ontzettend veel cursussen gevolgd, letterlijk honderden zelfhulpboeken en stapels spirituele literatuur gelezen en verschillende guru´s gehad. Jarenlang ging ik elk jaar naar ashrams in India en later in Duitsland om in stilte en meditatie te verblijven. Ik heb een yoga teacher training gedaan, twee verschillende healing opleidingen gevolgd en me verschillende meditatievormen eigen gemaakt, waaronder Vipassana en Kriya. Ik heb leren communiceren met engelen, ben naar energievelden afgerezen … Ik heb zoveel oefeningen gedaan: visualisaties, automatisch schrijven, manifesteren, je schaduwzijde omarmen … teveel om op te noemen.

Het leven zelf leert je de belangrijkste lessen

Er waren periodes dat ik zo hoog in mijn energie zat en alles zo flowde, dat ik volmaakt gelukkig was. Letterlijk alles klopte. Ik had daar wel eeuwig willen blijven maar vaak kwam er onverwacht een einde aan. Mijn ‘sprookjesleven’ veranderde in een ‘gewoon leven’ met voor mijn gevoel heel veel verwarring en aardse conflicten.
Bijvoorbeeld doordat ik één dag niet had gemediteerd en die ene dag werd uiteindelijk een periode van maanden. Of doordat alles anders liep omdat een nieuwe relatie mijn pad kruiste en ik daarvoor koos.

Had ik spijt van die periodes of mijn keuzes? Hell no! Ik zag – pas achteraf natuurlijk – dat elk conflict mij een waardevol inzicht had opgeleverd. Ik zag ook dat ik elk conflict kon oplossen door in de een of andere vorm liefde te tonen naar de ander. De liefde heeft mij geleerd om anderen niet meer de schuld te geven van mijn problemen, hen te accepteren, echt te luisteren en mijn ego minder te laten gelden. Iedere keer wanneer ik in liefde was, merkte ik dat ik weer kon verbinden. En wanneer je je verbindt, is er nu eenmaal geen conflict.

Alles wat ik niet kende wilde ik zelf ervaren, zo nieuwsgierig was ik.

Conflicten hebben een functie en dat is jou laten zien WAAR JE NOG NIET HEEL bent. Alles wat je meemaakt heeft een reden. Alles is precies goed zoals het is.

Het was tijd om te vertrouwen op mijn eigen inner Guru

En naarmate ik meer over mijzelf leerde (meer eigen stukjes heelde), werd ik completer en nam vanzelf de behoefte aan externe leraren af. Ik hoefde niet meer zo nodig te zoeken. Zo had ik geen behoefte meer aan het volgen van een nieuwe cursus, het kopen van een nieuw spiritueel boek en zelfs mijn guru op dat moment hoefde ik niet meer te zien. Het voelde alsof ik voldoende had geleerd van anderen en nu de volgende stap mocht maken: volledig vertrouwen op mijn innerlijke wijsheid.

Als vanzelf ging ik meer naar binnen, de vragen die ik had stelde ik alleen nog maar aan mijn diepere Zelf. Vaak was ik verbaasd over de helderheid van de antwoorden die ik kreeg. Wow, en dat kwam gewoon uit mij?!

Vanaf dat moment had ik de smaak te pakken en luisterde alleen nog naar mijn innerlijke leiding. Het was een bijzonder moment toen ik me realiseerde dat ik praktisch geen conflicten meer had in mijn leven. Wat een heerlijk gevoel!! Maar er was méér veranderd. Het leek alsof ik een SHIFT had gemaakt en nu in een andere werkelijkheid leefde waar oude wetten en regels niet meer golden.

In mijn nieuwe werkelijkheid, die ik nog steeds zo beleef:

 • Heb ik geen twijfels, en als ik ze heb weet ik hoe ik ze moet relativeren zodat ik zelf de regie blijf voeren over mijn leven en mijn keuzes.
 • Weet en voel ik helder wat mij telkens te doen staat.
 • Maak ik de beste keuzes in elke situatie. Keuzes die ik vroeger niet had durven maken en die perfect passen en kloppen.
 • Komen de juiste de dingen vanzelf naar mij toe, moeiteloos: de juiste mensen, situaties, boeken, oplossingen …
 • Ervaar ik minder conflicten.
 • Ben ik authentiek en laat ik mij alleen nog aan de buitenwereld zien zoals ik ben.
 • Heb ik geen behoefte aan de goedkeuring van anderen.
 • Weet ik wat mijn diepste verlangens zijn.
 • Overheerst vertrouwen in plaats zorgen en angst, ondanks dat de dingen onzeker zijn.
 • Ervaar ik meer vreugde, voldoening en liefde.

Terug naar je ware Zelf

Ik zie dat wij allemaal op onze eigen manier deze ontwikkeling meemaken, terug naar ons ware Zelf. De weg van onbewust naar bewust leven, van buiten naar binnen, van donker naar licht. Met als enige doel het ontdekken van ons eigen licht zodat we dit licht kunnen verspreiden en delen met anderen. Het gaat niet om onszelf. Het leven heeft nooit over ons gegaan.

Mijn diepe shift heeft ervoor gezorgd dat ik mij naar buiten toe ben gaan laten zien. Dat ik mijn baan heb opgezegd en nu mijn diepste verlangens realiseer. En dat is doorgeven wat mijn leven, en vooral mijn spirituele zoektocht, mij geleerd heeft.

Je hoeft maar 3 dingen te doen om terug te komen naar je ware Zelf:

Je bewust worden van je gedachten

Je conflicten gebruiken

Je innerlijke wijsheid volgen

Mijn missie is om je tools aan te reiken zodat jij je eigen innerlijke wijsheid weer duidelijk kunt horen. Ik wil spiritualiteit de gewoonste ‘ongewone’ zaak van de wereld maken, zodat ook jij je inner guru vindt.

Hoe doe ik dat?

 • Vooral praktisch (dat vind ik zelf ook fijn!).
 • Geen zweverige talks (ik ben spiritueel én nuchter).
 • Door mijn eigen ervaringen te delen (dat is het enige wat mij overtuigt).
 • Op een ongedwongen en natuurlijke manier (authenticiteit boven perfectie).
 • Zonder te preken. Neem over wat resoneert, maar volg je eigen weg in alles wat je aangereikt krijgt. Toets altijd wat waar voelt voor jou.
 • Door kennis te delen van ‘forgotten Gurus’. In mijn leven komt kennis vooral via 2de-hands boeken. De parels die mij geholpen hebben deel ik graag met jou.